Menu

KFQ vinder Kvindeserien efter dramatisk kamp

image
14. november 2018 kl. 07:07
Kjellerup Frederiks Q (KFQ) skulle forsøge at forsvare 1. pladsen i Kvindeserie Vest ved mindst at spille uafgjort i dagens opgør mod Aalborg Freja.

Aalborg Freja er en klub, som KFQ altid spiller målrige opgør med, blandt andet fordi både Freja og KFQ har en meget offensiv tilgang til fodbold. Desuden er Freja altid et rart sted at besøge, hvor gæstfriheden på og uden for banen altid er i top. Det var klart KFQ der havde mest på spil, idet Freja havde klaret frisag og kvalificeret sig til endnu en sæson i Kvindeserien, hvorimod KFQ gik efter at tage 1. pladsen, som havde været målet fra sæsonstarten

Freja er et dygtigt hold, som altid kommer med masser af gejst og løbevillighed, så KFQ skulle løfte niveauet væsentligt i forhold til de sidste kampe, hvis man skulle komme fra Aalborg med en sejr.

I starten kom KFQ som skudt ud af en kanon og inden der var spillet 1. minut, havde Stefanie bragt KFQ foran 1-0 på et glimrende oplæg fra Line Lassen. Med denne start skulle man tro at, KFQ for alvor kunne sætte sig på spillet, men Freja var af en anden overbevisning. De var aggressive i deres høje pres og var konstant en evig kilde til uro i KFQ’s bagerste række. Når det så lykkedes KFQ at spille sig ud af Freja’s pres, var der til gengæld masser af muligheder for at køre farlige omstillinger, men gode forsøg fra Stefanie og Line Lassen manglede den sidste skarphed. Freja fik belønning for deres hårde pres og fik udlignet til 1-1, men KFQ kom hurtigt i førertrøjen igen, da Maria Denius bragte KFQ foran 2-1 på et hovedstød på hjørnespark.

Føringen til 2-1 bragte desværre ikke ro i KFQ lejren, idet Freja’s pågående spil stadig skabte store defensive udfordringer, så derfor var det fortjent, at Freja kunne udligne til 2-2. Efterhånden lignede kampen tidligere opgør mod Freja, hvor masser af chancer og mål var vigtige bestanddele. Heldigvis var det KFQ som igen tog teten, da Line Lassen driblede igennem Freja forsvaret og scorede fladt til en 3-2 føring til KFQ. Resten af 1. halvleg var en lige affære, hvor begge hold havde flere gode muligheder uden det dog førte til mål.

I pausen var KFQ desværre nød til at skifte en stor del af de offensive kræfter ud, så der skulle tænkes i alternative opstillinger for stadig at kunne stille med et slagkraftigt hold.

KFQ kom ud i en mere afventende opstilling, for at få styr på Freja’s offensiv og det lykkedes i starten af halvlegen, men alligevel fik Freja udlignet til 3-3, da bolden på forunderlig vis endte i KFQs mål efter flere uheldige berøringer af KFQ spillere. Som om det ikke var hårdt nok, så blev Stefanie tildelt et rødt kort med 30 minutter tilbage af kampen, efter en meningsudveksling med kampens dommer. Nu så det for alvor svært ud KFQ, men så viste KFQ spillerne, hvilket potentiale og viljestyrke de er i besiddelse af. Med flot fight og giftige kontraløb var det efterhånden svært at se, at KFQ var i undertal, og da Freja måtte bruge ulovlige midler for at stoppe Line Lassen og derved fik en 10 minutters udvisning, så slog KFQ til. På en kontra, hvor Line Lassen blev spillet i dybden, afdriblede hun Frejas forsvar for til sidst uselvisk at spille Lenea fuldstændig fri foran mål og heldigvis svigtede hun ikke. 4-3 til KFQ og det begyndte at lugte af en sejr i årets sidste kamp og da kampens spiller Line Lassen fik erobret bolden, efter usikkert Freja opspil, og sikkert sendte den i kassen til en KFQ føring på 5-3, så var sejren en realitet.

Det var en stor lettelse at vinde denne svære udekamp efter så megen modgang, så der var stor tilfredshed i KFQ lejren med udfaldet.

For trænerne Torben Nielsen og Frank Pedersen betød det ekstraordinært meget at slutte af med maner, idet denne kamp var den sidste i spidsen for KFQ holdet. Det ultimative mål var at vinde Kvindeserien og det lykkedes helt fortjent, så stor ros til de dygtige spillere.

Tak til alle spillere, ledere og trofaste tilskuere, som har givet deres fulde opbakning til kvindeholdet fra KFQ og vi håber i fortsat vil støtte holdet i fremtiden.

Resultat

Aalborg Freja – KFQ 3-5 (2-3)

Facts KIF:

0-1 Stefanie Ekholm

1-2 Maria Denius

2-3 Line Lassen

3-4 Lenea Væver

3-5 Line Lassen

Udvisning: Stefanie Ekholm

Holdet mod Aalborg Freja:

Sofie Louise Madsen, Maria Dürr, Cecilie Dam Madsen, Alicia Morales, Lenea Væver, Frida Nørgaard, Maria Denius Nielsen, Celine Højgaard, Simone Nørgaard, Line Lassen, Stefanie Ekholm, Ajla Hadžikadunić, Line Høgh, Nanna Stokvad