Menu

Kjellerup IF springer på den grønne bølge.

image
31. marts 2019 kl. 11:57

I en tid hvor miljøet og hensynet til dette kommer i større og større fokus, vælger Kjellerup IF at tage aktiv del i at vores for del for et bedre miljø. Det betyder at klubben i fremtiden vil forsøge at gøre klubben bæredygtig og hele tiden have øje for, hvad vi kan gøre for miljøet.

 

I første omgang vil det betyde at vi vil forsøge at minimere brugen af plastik. En fadøl har altid smagt bedst i et plastikkrus, men i fremtiden vil det bliver serveret i papkrus lavet af genbrugspap. Også de kendte stadionpølser vil blive skiftet ud. Alle er blevet mere bevidste om at kød er en af de store syndere for klimaet, derfor har lederen af cafeteriet fundet et bedre alternativ. Så næste gang du kommer på stadion, vil du kunne vælge mellem en lækker kål-pølse eller en mere klassisk pølse lavet plantebaseret kød.

 

I alle fodboldklubber bruges der meget fodboldtøj, og det vaskes rigtig ofte. Her vil KIF forsøge at genbruge tøjet over en længere periode, sidst men ikke mindst, så vil tøjet blive vasket i et mindre omfang. Helt konkret vil KIF kun vaske kamp og træningstøj hver 14 dag. Det er store mængder vasketøj som spares, alt sammen til glæde for miljøet.

 

Om de nye tiltag fortæller formand Jens Thomsen.

“Vi mener dette er den rigtig vej at gå. I forvejen gør vi allerede rigtig meget i klubben. Vi har affaldsortering, er meget opmærksom på ikke at efterlade plastisk og andet affald i naturen når der spilles fodbold på Bjerget. Men vi tænker at man godt kan tage det skridtet videre. Ovenstående er en start som vi gerne vil komme i mål med. Hvad vi kommer til at lave af yderligere tiltag i fremtiden tør jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, men vi kommer helt sikkert til at gøre en indsats”